nyårsdessert

Årets nyårsdessert blev mörk chokladmousse med digestivekross och hallon!
Ingredienser till ca 4 personer:
100 gram fin mörk 70% choklad
6 dl grädde
3 ägggulor
1 förpackning frysta hallon
4-5 stycken digestive kex
lite smör
silverkulor
Gör såhär:
smält chokladen i micron eller i ett vattenbad
vispa grädden fluffigt
separera gulorna från vitorna och blanda gulorna med chokladen
vänd fint ner allt i den vispade grädden
krossa kexen och blanda i lite smält smör så att kexen blir till en massa
lägg i kex "degen" i höga glas, eller dom glasen man vill använda
fyll därefter glaset till 3/4 med moussen och ställ i kylen i ca 40 minuter
fyll glaset över toppen med hallon blandade med lite socker precis innan servering
toppa med silverkulor för det där lilla extra!
väldigt uppskattat och väldigt gott!!
tips! spara äggvitorna i en påse när man separerar dom från gulorna, frys in dom
och ta fram dom vid senare tillfälle när man är sugen på att göra marräng!
Kommentarer
Postat av: Jessica
Här finns mycket smaskigt så jag kommer komma tillbaka och spana vidare.
Postat av: Jessica
Här finns mycket smaskigt så jag kommer komma tillbaka och spana vidare.
Trackback