Brownies med marshmallows och chokladglasyr


Färdig kaka!



Brownies har alltid varit en favorit!

Brownies: ca 40 stycken

Ingredienser
100 gram smör/margarin
100 gram mök blockchoklad
2 ägg
2 dl strösocker
1 1/2 vetemjöl
1 tsk bakpulver
ca 20 minimarshmallows

Glasyren
en ask chokladflor blandat med lite vatten
2 dl kokos

Gör såhär
sätt på ugnen på 175 grader och klä en bakplåt med bakplåtspapper
smält fettet i en kastrull och lägg sedan i choklad och låt den smälta
blanda ner de torra ingredienserna samt ägg och socker
rör ordentligt
bred ut smeten och häll över marshmallowsen
stoppa in i ugnen i ca 25 minuter

ta ut plåten och låt kakan svalna
blanda till glasyren och bred den jämt över kakan
strö över kokosen och skär upp kakan i rutor när den svalnat

Klar grönskakssoppa



Nu såhär i höstkylan så kan det vara gott att värma sig med lite soppa på kvällarna..
Jag är inte så mycket för dessa olika puré soppor, men klar grönsaksoppa som denna är utmärkt..

Klar grönskassoppa/ ingredienser ca 4 personer
2 morötter
3 potatisar
5 broccoli bitar
1/2 squash
1 dl frysta ärtor
1 tsk tapenade eller tomatpuré

1,5 liter vatten + 3 msk grönsaksfond
kryddor efter smak

Gör såhär

tärna alla ingridienser i ungefär samma storlekar
lägg dom i buljongen och koka upp på 5:an,lägg samtidigt i tapenaden
efter ca 8 minuters kokande känn på tex potatisen om den är mjuk
dra av från plattan och smaksätt med dina valda kryddor

servera med vitlöksbröd som du värmer i ugnen
Gott, enkelt och trevligt

Lyxig äppelkaka



Detta är dom sista äpplena för året..Ingrid-Marie heter sorten och jag fick dom ifrån ett av mammas fina äppelträd för några månader sedan, och sen dess har dom legat på balkongen. Så nu var det dags att ta tag i dom och göra något smarrigt..
Otroligt vad sorten Ingrid-Marie är tåliga dom har hållt sig helt fina fast dom legat så länge..



Av ca hälften av dom skalade äpplena blev det en lyxig äppelkaka, se recept längre ner..


Den andra skalade hälften åkte in i plastpåsar och in i frysen, det går alldeles utmärkt att frysa äpplen!!
Sen kan jag när som under den kalla vintern göra en riktig svensk äppelkaka/paj och bjuda på..mycket uppskattat!



Av ca 10 äpplen blev det en hel långpanna med äppelkaka..


Och efter lite dekoration med flor med jordgubbsmak blev den grann och fin..


Det sista slutresultatet..=) Och det vart ett mycket uppskattat sådant både hemma och på avdelningen..

Lyxig äppelkaka/ Ingredienser ca 40 bitar
Ca 10 äpplen
3 ägg
4 dl mjöl
2 dl mjölk
5 dl strösocker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
150 gram smör

kanel
strösocker
florsocker med smak

Gör såhär:
skala och kärna äpplen samt skär som i skivor eller klyftor
sätt ugnen på 200 grader
blanda socker och ägg poröst
blanda mjöl och bakpulver samt vaniljsocker separat ordentligt
blanda de torra ingredienserna med smör-sockret
häll i mjölk och de smälta smöret alternativt flytande smör

häll smeten i en form med bakplåtspapper
blanda äppelklyftorna med sockret och kanelen och lägg fint radat i formen med smet
låt ligga i ugnen i ca 20-25 minuter

ta ut ur ugnen, låt svalna och blanda på sidan flor med vatten
häll över med en liten sked och skär i fyrkanter
Klar att servera & njuta!!

Kärleken till mat..



Den starkaste kärleken är kärleken till mat....

Hembakat bröd på påse (?!)


För en tid sedan fick jag en påse med bröd/mjöl mix solrosbröd av min kära mor som hade köpt två påsar..Hon sa att resultatet vart väldigt lyckat och att det var väldigt gott och smidigt. Nu har påsen stått och samlat på sig damm i mitt skafferi så nu var jag nästan tvungen att prova på..Allt man behövde addera till mjölmixen var varmt vatten..hur smidigt som helst trots att jag gärna vill göra mitt bröd från grunden!!


Här ligger bullarna och myser under en bakduk, jag valde att göra bullar stället för bröd helt enkelt för att det är godare med bullar!! Nu ska dom in i ugnen..


Och efter ca tolv minuter är dom ute ur ugnen och färdiga att servera..Av påsens innehåll vart det ca 20 bullar..

Ett trevligt alternativ till hembakt, även om inget slår hembakat bröd!


RSS 2.0