choklad tårta..

ibland är man bara såååå sugen på choklad och då måste man dämpa sina behov med....just det ja, choklad =)

Bild -  choklad tårta som jag gjort..ångar dock att jag spritsade chokladmousse ovanpå och la hallon där, det bara rann..men men man lär sig av sina misstag..

tårtan är gjord av choklad bottnar (tre stycken skurna), fylld med mörk choklad mousse och mosade hallon..mmmm



Sommar..

snart är den fina sommaren slut, och den lååååånga kalla vintern kommer..
lite sommar att hålla kvar vid.. jordgubbstårta (chokladbottnar, vanlij täckta med choklad..
gjorde den till min kära mamma när hon bytte jobb för 1 månad sedan.. =)
(inte så vacker, men väldigt uppskattad).. ;)



Skogens Brons?

var ute i skogen idag med hundarna (som vanligt) =), och äntligen, äntligen har trattkantarellerna kommit..som jag har väntat!!

om man kallar gula kantareller för skogens guld då måste väl ändå trattisar vara skogens brons? eller?

vad är då silver? karl-johan svampen kanske!!

det var alldeles fullt så vi lämnade mycket kvar jag och C för vi hade bara en hundpåse att fylla...

detta var vad vi fick med oss hem =) får se vad man kan hitta på för roligt med detta då =) förslag?




Snart tårtbak i stora lass...

September är en sådan där månad för mig när hälften av alla jag känner (nästan, smärre överdrift), fyller år..
jag har såklart sagt att jag ska göra alla tårtor vilket kommer bli extremt roligt men också väldigt mycket..
har beställt lite saker ifrån kakburken.se som är en webbshop som har ALLT när det gäller tårtbak =) hoppas att dom kommer snart så att jag kan få börja prova.. har aldrig jobbat med sugarpaste så vi får väl se hur det går haha
hittade en bild på en påsk tårta jag gjorde förra påsk middagen..
lite inspiration =)



 tårtan är gjord av choklad tårtbottnar och fylld med vaniljkräm..en riktig snabb tårta alltså =)

Hemmagjord plommonmarmelad


 

 Idag har jag gjort min allra första marmelad, och den vart riktigt god!!

Plommonmarmelad/ingredienser (ca 3 liter)
1½ kg plommon
½ dl vatten
ca 1½ kg strösocker
pressad saft av 1 citron
3½ tsk fruktpektinpulver (Melatin)
½ dl strösocker


Gör så här

Skölj plommonen. Kärna ur och skär dem i bitar. Skalen ska vara kvar. Lägg frukten i en gryta och tillsätt vatten. Koka under lock 10-15 minuter.

Tillsätt socker och citronsaft. Koka ganska kraftigt under omrörning i 5-10 minuter.

Dra kastrullen från värmen. Blanda fruktpektin och socker. Rör ner det. Koka kraftigt i 2 minuter. Skumma noga.
Fyll marmeladen på väl rengjorda, varma burkar. Tillslut dem och låt dem kallna.
Förvara marmeladen mörkt och svalt så håller den sig länge.


tips! istället för att köpa dyra etiketter kan man göra dom själv, jag gjorde mina av en sönderklippt brun papperskasse, lim, lite vitt papper och vitt snöre, enkelt och billigt!
Denna marmelad blir också en väldigt uppskattad present om man vill ge bort en burk!

 


RSS 2.0