Kladdkaka med kokos botten, marshmallows fyllning och nutella täcke!!



(Färdig kladdkaka)

Detta är helt klart den godaste kladd kakan jag någonsin gjort och smakat!!
Jag tog mitt gamla kladdkake recept och reducera och addera och ut kom en fantastisk skapelse!

Ingredienser/ 1 kladdakaka

100 gram smör
0,5 dl kakao
3 dl strösocker
2 ägg
1 3/4 dl mjöl
ca 20 minimarshmallows
4 msk nutella
kokosflingor


Gör så här:
sätt på ugnen på 175 grader.
smält smöret och blanda i socker och ägg och vispa poröst.
blanda i mjöl och kakao och blanda.
smörj en ugnsfast form och häll i lite kokos flingor.
blanda i marshmallowsen i smeten och vänd runt.
slå i formen.

låt den stå i ugnen i exakt 18 minuter och ta sedan ut.
värm nutellan i micron i ca 1 minut.
bred den över kakan och strö över lite kokos.



Marinerade kronärtskocks hjärtan



Marinerade kronärtskockshjärtan/ ingredienser ca 10 halvor
en burk KÄ-hjärtan
olja,salt,peppar,krossad chili,citron,provecaliska kryddor,timjan
en vitlök
hackad persilja
1 plastpåse/1 glasburk

Gör såhär:
krossa vitlöken och lägg den i en plastpåse
hacka vitlöken och lägg i även den
häll i alla kryddor och häll i oljan
skölj KÄ-hjärtana och dela dom på mitten eller i fyra delar
lägg i dom i plastpåsen, knyt ihop och gegga runt
lägg plastpåsen i kylen i minst 1/2 timme och servera
gott & lätt =)


tips!
detta recept går alldeles ypperligt att göra i en glasburk och blir då en väldigt trevlig present att ge bort till någon!


lyxig bjud-sallad



Denna otroligt lättgjorde sallad passar lika bra till vardags som till lyxig bjud sallad!

Bellas lyxiga söndags sallad/ ingredineser (minst 6 pers):
1 förpackning babyspenat
1 burk kikärtor
1 burk majs
1 förp körsbärstomater
1 burk oliver
nästan 1/2 förp pasta penne (eller annan valfri pasta)
1/2 gurka
1 förp sugarsnaps
krutonger av valfri smak
en knippe färsk persilja
salt,peppar,olja och citron (efter smak)

Gör såhär:
koka pasta pennen och kyl den när den är färdig.
(TIPS! när man tar av pastan från plattan, häll direkt i lite kallt vatten annars fortsätter pastan att koka)!
skölj alla ingredienserna och häll dom i en stor skål..när pastan är klar häll den över allt..(hacka och skiva det som behövs)
häll på salt,olja,peppar och citron och blanda NOGA! smaka av och tillsätt eventuellt mera kryddor..
häll över lite krutonger på varje tallrik och servera med kräftstjärtar, räkor, tonfisk eller crabsticks eller varför inte blanda allt till en skaldjurssallad.
om man ska ha den till bjudning så varför inte ställa fram salladen som den är och låt var och en ta sitt eget tillbehör!
jättegott och jätte enkelt =)





Chokladmässa 2008


Detta var "pralin butikens" stånd..

Idag begav jag och min kära mamma oss till sthlm för att gå på årets chokladmässa 2008 på nordiska museét...

Det var väldigt trevligt med alla goda praliner och det vart en masssssa choklad med hem..tyckte dock att det var lite rörigt och ostrukturerat på mässan så det var inte allt för lätt att gå runt då de var extremt trångt..glada var vi dock som hade köpt biljetter innan då kön utanför var över 100 m lång!!

det positiva var dock att det var mycket provsmak!! =)

vi käkade också libanesisk buffé på ett lite ställe på strandvägen så allt som allt så var det en väldigt trevlig dag..+ lite shopping också!

Födelsedags tårta till mormor 81 år..





tårtbotten/ ingredienser 1 st + tillvägagångsätt
3 ägg och 3 dl strösocker vispas poröst, mot slutet av vispningen häller man i 1 dl hett vatten..blanda på sidan 3 dl mjöl med 1 1/2 tsk bakpulver + lite vaniljsocker..(om man vill ha chokladbotten blandar man här även i ca 0,5 dl kakao), blanda ner detta försiktigt i smeten och häll upp i en ugnsform och grädda genast i 175 grader i ca 35 minuter...



detta är den första fyllningen..choklad ganeschen..
choklad ganesch gör man på följande vis:

hetta upp ca 1 dl vispgrädde tills det nästan kokar..häll detta då över finhackad mörk choklad, eller vilken choklad man vill ha ca 100 gram till 1 dl grädde, ganska lagom till en "stor" tårta, rör detta till en fin smet och låt svalna..



här är den andra fyllningen, (toppen fyllningen) ..rårörda hallon och blåbär, (rårörda = bär blandade med socker)..


här är det kaka på kaka, fyllningarna är på och den är snart redo att garneras..jag täckte kakan med choklad flor..fungerar otroligt bra faktiskt och blir slätt och fint...


mörk blockchoklad smält och utbredd på ett bakplåts papper..smält BC med lite smör i en kastrull (går snabbast), och bred ut på ett bakplåts papper..här måste man dock vara galet snabb då BC:n stelnar väldigt snabbt..

när BC:n stelnat till så får man lov att skära upp den i rektanglar eller vad man nu vill ha för former..man får dock vara försiktig när man sedan tar loss dom med kniven då dom lätt går sönder..man måste också tajma in dom färdiga bitarna med när man dekorerar tårtan då man måste ta hjälp av smeten man täcker med för att "limma" fast BC bitarna...


Garnering!
Jag täckte tårtan med hallon i massor..runt kanterna och ovanpå..sedan hällde jag på granat äppelkärnor ovanpå det och garnerade tillslut med citron meliss..tårtan vart mycket syrlig vilket vart en bra brytning till den tunga choklad ganaschen i mitten...

och tillslut efter mycket slit, det färdiga resultatet..=) och ett mycket uppskattat sådant..tårtan vart inte exakt som jag hade tänkt mig ifrån början, men hur ofta blir det egentligen det?

den åts upp och smakade bra, men borde kanske ha serverats tillsammans med en klick grädde då jag tyckte den var ganska mastig..men ack så god =)

RSS 2.0