Rågrussinbullar



Goda bullar som passar fint till frukost!

Ingredienser/ ca 16 små bröd

35 gram smör
3 dl mjölk
1/2 dl mörk sirap
1 tsk salt
1 msk brödkryddor
50 gram färsk jäst
2 dl russin
8 dl sågsikt

Gör såhär


smält smöret, tillsätt mjölken, sirapen, saltet samt brödkryddorna
värm vätskan till 37 gradre fingervarmt
smula sönder jästen i en bunke och lös upp med vätskan
rör ner russin och rågsikten
arbeta degen och jäs den under bakduk i 30 minuter
sätt ugnen på 225 grader
dela degen till små bröd, de får gärna vara lite oformade
doppa dom i rågsikt och låt dom jäsa under en bakduk i ca 30 minuter
grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 10 minuter

låt dom vila ett tag under bakduken när dom är klara

Receptet är hämtat från "A piece of cake" Leila Lindholm

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0